Lijk gevonden bij schoonmaakactie

Door: André Spaansen

Vrijwilligers hebben op Rottumerplaat tijdens een actie om zwerfvuil te verwijderen een stoffelijk overschot gevonden. Het ging om een Duitse vrouw, die vanaf een schip te water raakte en sinds enige tij vermist werd.
"Zoiets is ons in de dertien jaar dat we dit werk doen nog niet gebeurd", zegt secretaris Henk Patberg van de Stichting Vrienden van Rottumeroog en Rottumerplaat, die nog altijd onder de indruk is van de vondst. "Het slachtoffer had zeker twee of drie weken in het water gelegen."

Via de marifoon werd direct alarm geslagen en het stoffelijk overschot werd binnen enkele uren geborgen en door de Waterpolitie naar de vaste wal overgebracht. "Rijkswaterstaat heeft ons slachtofferhulp aangeboden, maar we hebben besloten dat we het met de groep konden redden."

Zes vrijwilligers en twee medewerkers van Rijkswaterstaat verbleven afgelopen week op het eilandje in de Waddenzee. De taak van de vrijwilligers was het weghalen van allerlei aangespoeld zwerfafval. Er zijn maar liefst twee containers vol van het strand geraapt.

Bron:
De Telegraaf
12 september 2004