Damster vindt lijk op Rottumerplaat

'Henk Patberg uit Appingedam schrok zich woensdag een hoedje. De secretaris van de stichting Vrienden van Rottumeroog en Rottumerplaat was met vier donateurs van de stichting het strand van Rottumerplaat aan het schoonmaken, toen het groepje op een lijk stuitte. 
"Ik dacht eerst dat het een zeehond was. Maar toen we dichterbij kwamen zagen dat het om een stoffelijk overschot ging. Het moet zeker drie weken in het water hebben gelegen," vertelt Patberg.
Hij maakte gelijk melding van de vondst en anderhalf uur later legde de politieboot aan op Rottumerplaat. Agenten hebben het lijk meegenomen. Uit onderzoek is vast komen te staan dat het om een Duitse vrouw gaat, die enige tijd werd vermist.Volgens de politie is er geen misdrijf in het spel.
De lugubere vondst maakte veel indruk op Patberg en zijn vrijwilligers. "We maken de platen sinds 1991 schoon, maar dit hebben we nog nooit mee gemaakt."

Bron:
Dagblad van het Noorden
10 september 2004

 

Op internet gaat ook de volgende versie van dit bericht rond. Henk Patberg laat weten dat de tekst van het Dagblad van het Noorden de werkelijkheid weergeeft.

Vrouw aangespoeld op Rottumerplaat.  Op Rottumerplaat is maandagavond het lichaam aangespoeld van een 47 jarige vrouw uit Den Helder. De vrouw werd sinds 22 juni vermist. De bemanning van een passerende boot zag de vrouw en waarschuwde de politie. Het stoffelijk overschot is aan land gebracht en naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen vervoerd. Daar is vastgesteld dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven.